Categoriearchief: Geen categorie

STRAPdag 2022

De strapdag is de jaarlijkse autoluwe schooldag in Vlaanderen en Brussel die traditioneel doorgaat op vrijdag tijdens de Week van de Mobiliteit. Op deze dag stappen en trappen duizenden leerlingen naar school. De auto blijft aan de kant met een aangename, rustige schoolomgeving tot gevolg. Daarnaast heeft strappen positieve effecten heeft op het fysiek en mentaal welzijn. Kinderen zitten fris en met een betere concentratie in de klas. Bovendien is het goed voor de ontplooiing van kinderen, bevordert het de sociale contacten en draagt het bij tot een beter klimaat.

Deze dag gingen we een fietsparcours doen, werden onze fietsen nagekeken door de gemeenschapswachten en maakten we een wandeling / fietstocht naar de grote markt van Mechelen. Daar wachtte de schepen voor mobiliteit Vicky Vanmarcke ons op.

Schoonste school 2022

Dankzij heel wat inspanningen van leerlingen en leerkrachten konden we in het project ‘Afvalarme school’ 11 propere planeten verdienen!
Hierdoor werd De Wondertuin de ‘schoonste school van Mechelen‘!

Als beloning kregen we bezoek van enkele schepenen, een mooi rapport en een naamplaatje! Een schitterende animator beloonde de kinderen met een goochel- en jongleer act.

Mondmaskers

De eerste week met mondmaskers in de lagere school zit erop. We tonen graag hoe dat is verlopen! In bijlage vinden jullie dus een leuke fotoreportage.

Er werd een nieuw woord geïntroduceerd: ‘mondmaskerpauze
We deden babbeltjes over de mondmaskers en corona
We gingen veel naar buiten, al was het koud!
We hadden extra veel plaats op de speelplaatsen van BIMSEM
(BIMSEM organiseerde namelijk afstandsonderwijs)
Lesjes taal en wiskunde? Dat kan ook buiten!
We konden zelf aangeven wanneer we even een luchtje wouden scheppen.
En last but not least: onze boomhut ging eindelijk open, glijden maar!
(als dat geen goede uitvlucht is voor extra speeltijd!)

Opening boomhut

Eindelijk is het zover! Onze boomhut in de tuin werd afgewerkt en gekeurd, dus klaar voor gebruik.
We maakten eerst goede afspraken met alle kinderen en vandaag (vrijdag 10 december 2021) ging de boomhut eindelijk open!

Er werd al naar hartenlust gegleden en geklommen!

Steun De Warmste Week

In normale tijden zouden we tijdens onze jaarlijkse kerstmarkt een heuse sponsorloop organiseren. Kinderen konden dan (samen met hun ouders) een parcours afleggen en zich hiervoor laten sponsoren. De opbrengst zou integraal naar ‘De Warmste Week’ gaan.

Helaas, corona dacht hier alweer anders over.

Toch willen we nog steeds ons steentje bijdragen. We organiseren daarom binnen onze klasbubbels een ‘leesmarathon’. Onze kinderen proberen de komende 2 weken elke dag minstens een kwartiertje extra te lezen. Hiervoor krijgen ze een stempel op hun stempelkaart.
De kleuters krijgen een stempel per voorleesmoment.

Wanneer de kaart vol is, zoeken de kinderen een sponsor met een warm hart en vragen ze voor hun prestatie een vrije gift. Deze giften verzamelen we op school in onze ‘VLAM’ spaarpot en bezorgen die tijdens ‘De Warmste Week’ aan de Koning Boudewijn Stichting.

Opbouw boomhut

Onze speelplaats heeft het afgelopen jaar al een hele metamorfose meegemaakt. Maar, we zijn er nog niet!
Ondertussen is Move&Play gestart met de opbouw van de ‘boomhut’. Een speeltoestel met glijbaan dat achteraan in de tuin gezet wordt.
Hieronder alvast enkele foto’s van de opbouw… wordt vervolgd.

STRAPdag 2021

Maandag 20 september was het opnieuw tijd voor de jaarlijkse STRAPdag in De Wondertuin.
Alle leerlingen die te voet (STAP) of met de fiets (TRAP) kwamen, kregen een medaille als beloning. Andere kregen een medaille met “ik beloof volgend schooljaar te ‘strappen’.
Ook de juffen en meesters waren in thema ‘WK Wielrennen’. Dit jaar zal het peloton door Mechelen rijden.
We gingen samen fietsen op de speelplaats van BIMSEM en ook de gemeenschapswachten kwamen langs om onze fietsen te controleren.

Een veilige, leerrijke en sportieve dag!

Strapdag 2021
Thema WK Wielrennen

Bedankt! Wonderlijke Kerstzoektocht

117 keer bedankt!!

Jullie kochten massaal boekjes voor onze kerstzoektocht, en hebben hopelijk genoten van de filmpjes en leuke opdrachten tijdens jullie wandeling door Mechelen. 

Dankzij jullie steun kunnen we nu 330 euro op de schoolrekening bijzetten.

Een warme dankjewel ook aan de juffen en meesters voor de leuke filmpjes en aan de ouders die hebben meegewerkt aan de kerstzoektocht.

Tot snel voor een volgende (coronaproof 🙂) activiteit.

(Alle ideeën zijn welkom)

Groetjes

Team De Wondertuin & de ouderraad