Onze speelplaats

We willen jullie op deze pagina meenemen in het verhaal van onze speelplaats. In 2019 wonnen we een subsidie om de speelplaats te pimpen. De werkgroep speelplaats, bestaande uit ouders en leerkrachten, is met deze subsidie aan de slag gegaan. Hieronder zien jullie het plan van onze “droomspeelplaats”. Hier hebben we ons op gebaseerd bij de effectieve uitvoering. 

De voorbije schooljaren werd steeds duidelijker dat onze speelplaats niet robuust genoeg was voor de groeiende hoeveelheid kinderen. Daarnaast kampten we ook met een vochtprobleem. Het vochtprobleem namen we onder handen, door een drainagesysteem te plaatsen. Op regelmatige basis voorzien we ook een nieuwe laag eco-mulch. 

Aangezien we de Wonder-TUIN heten, vonden we het heel belangrijk om het natuurlijke aspect van de tuin extra in de verf te zetten. Extra bomen, struiken en kruiden maken deel uit van het plan. Onze leerlingen gaan zo nog meer natuurlijke avonturen kunnen beleven.

We vinden het belangrijk dat de speelplaats een plek voor iedereen wordt: jong en oud, rustig en actief, … Ook de 8 intelligenties zullen aanwezig zijn op onze speelplaats. Een “alleen-hut” voor de zelfknappe leerling, een natuurkeuken voor de natuurknappe leerling zijn slechts enkele voorbeelden. Elke “knap” is vertegenwoordigd in ons plan. Het wordt een plek waar de leerlingen ook les kunnen krijgen, een verlengstuk van het klaslokaal.

Tijdens het schooljaar 2020 – 2021 werd al een deel van het plan uitgevoerd worden. Tijdens de maanden november en december werd het eerste speelelement, een speelheuvel met PVC-buis door (nummers 9, 13-16, 25-26, 28 op het plan) aangelegd. Zo kunnen onze leerlingen slalommen tussen de boomstammen, lopen over de berg, en kruipen door de tunnel!

We bestelden ook enkele bomen en struiken bij het Mechels initiatief ‘boom zoekt grond’. Deze werden aangeplant, samen met de wilgenhut (nummer 4 en 5 op plan).
Tijdens het schooljaar 2021 – 2022 werd ook een boomhut met speelelementen (nummer 17 op plan) en klauterzone (nummer 10 op plan) geplaatst . Klimmen, klauteren en glijden geblazen! 

Enkele handige papa’s maakten in het schooljaar 2022 – 2023 een prachtige natuurkeuken (of ook wel modderkeuken genoemd), zo werd ook dat stukje verder afgewerkt.
Het tuinhuis achteraan werd ook afgebroken, zo creëerden we meer speelruimte. 

Bekijk hier onze folder.