Onze speelplaats

We willen jullie op deze pagina op de hoogte brengen van de verdere ontwikkelingen in verband met de speelplaats. Tijdens het tuinfeest van 2019 lieten we jullie al weten dat we een subsidie hadden gewonnen om de speelplaats te pimpen. De werkgroep speelplaats, bestaande uit ouders en leerkrachten, is met deze subsidie aan de slag gegaan. Hieronder zien jullie alvast een plan van onze “droomspeelplaats”. Bij de effectieve uitvoering gaan we ons hierop baseren.

De voorbije schooljaren werd steeds duidelijker dat onze speelplaats niet robuust genoeg was voor de groeiende hoeveelheid kinderen. Daarnaast kampten we ook met een vochtprobleem. Daarom besloten we met de werkgroep een subsidieaanvraag in te dienen. Het vochtprobleem namen we vorig schooljaar al onder handen, door een drainagesysteem te plaatsen en een nieuwe laag eco-mulch. Dit schooljaar zetten we de werken verder.

Aangezien we de Wonder-TUIN heten, vonden we het heel belangrijk om het natuurlijke aspect van de tuin extra in de verf te zetten. Extra bomen, struiken en kruiden maken deel uit van het nieuwe plan. Onze leerlingen gaan zo nog meer natuurlijke avonturen kunnen beleven.

We vinden het belangrijk dat de speelplaats een plek voor iedereen wordt: jong en oud, rustig en actief, … Ook de 8 intelligenties zullen aanwezig zijn op onze speelplaats. Een “alleen-hut” voor de zelfknappe leerling, een natuurkeuken voor de natuurknappe leerling zijn slechts enkele voorbeelden. Elke “knap” is vertegenwoordigd in ons plan. Het wordt een plek waar de leerlingen ook les kunnen krijgen, een verlengstuk van het klaslokaal.

Wat zijn de plannen?

Tijdens het schooljaar 2020 – 2021 werd al een deel van het plan uitgevoerd worden. Tijdens de maanden november en december werd het eerste speelelement, een speelheuvel met PVC-buis door (nummers 9, 13-16, 25-26, 28 op het plan) aangelegd. Zo kunnen onze leerlingen binnenkort slalommen tussen de boomstammen, lopen over de berg, en kruipen door de tunnel!

We bestelden ook al enkele bomen en struiken bij het Mechels initiatief ‘boom zoekt grond’. Eind november werden deze aangeplant , samen met de wilgenhut (nummer 4 en 5 op plan).
Tijdens het schooljaar 2021 – 2022 zal ook een boomhut met speelelementen (nummer 17 op plan) en klauterzone (nummer 10 op plan) geplaatst worden. Klimmen, klauteren en glijden geblazen! 

Bekijk hier onze folder.