Alle berichten van Gert Boey

STRAPdag 2022

De strapdag is de jaarlijkse autoluwe schooldag in Vlaanderen en Brussel die traditioneel doorgaat op vrijdag tijdens de Week van de Mobiliteit. Op deze dag stappen en trappen duizenden leerlingen naar school. De auto blijft aan de kant met een aangename, rustige schoolomgeving tot gevolg. Daarnaast heeft strappen positieve effecten heeft op het fysiek en mentaal welzijn. Kinderen zitten fris en met een betere concentratie in de klas. Bovendien is het goed voor de ontplooiing van kinderen, bevordert het de sociale contacten en draagt het bij tot een beter klimaat.

Deze dag gingen we een fietsparcours doen, werden onze fietsen nagekeken door de gemeenschapswachten en maakten we een wandeling / fietstocht naar de grote markt van Mechelen. Daar wachtte de schepen voor mobiliteit Vicky Vanmarcke ons op.

Bereikbaarheid

Hieronder vinden jullie informatie vanuit Stad Mechelen betreffende de nieuwe verkeersregeling. Zoals jullie wel weten werd het eerste deel van de nieuwe vesten (Zandpoortvest) zo goed als afgewerkt. Hierdoor veranderden ook heel wat straten van richting – bekijk dus zeker bijgevoegde informatie en plannetjes grondig. 

We hebben als school een goed contact met de stadsdiensten en hopen om samen onze schoolpoortomgeving zo veilig mogelijk te maken.
Uiteraard is de veiligheid aan onze schoolpoort iets waar iedereen zijn steentje kan aan bijdragen.

Schoonste school 2022

Dankzij heel wat inspanningen van leerlingen en leerkrachten konden we in het project ‘Afvalarme school’ 11 propere planeten verdienen!
Hierdoor werd De Wondertuin de ‘schoonste school van Mechelen‘!

Als beloning kregen we bezoek van enkele schepenen, een mooi rapport en een naamplaatje! Een schitterende animator beloonde de kinderen met een goochel- en jongleer act.

Mondmaskers

De eerste week met mondmaskers in de lagere school zit erop. We tonen graag hoe dat is verlopen! In bijlage vinden jullie dus een leuke fotoreportage.

Er werd een nieuw woord geïntroduceerd: ‘mondmaskerpauze
We deden babbeltjes over de mondmaskers en corona
We gingen veel naar buiten, al was het koud!
We hadden extra veel plaats op de speelplaatsen van BIMSEM
(BIMSEM organiseerde namelijk afstandsonderwijs)
Lesjes taal en wiskunde? Dat kan ook buiten!
We konden zelf aangeven wanneer we even een luchtje wouden scheppen.
En last but not least: onze boomhut ging eindelijk open, glijden maar!
(als dat geen goede uitvlucht is voor extra speeltijd!)

Opening boomhut

Eindelijk is het zover! Onze boomhut in de tuin werd afgewerkt en gekeurd, dus klaar voor gebruik.
We maakten eerst goede afspraken met alle kinderen en vandaag (vrijdag 10 december 2021) ging de boomhut eindelijk open!

Er werd al naar hartenlust gegleden en geklommen!