Ouderteam

Ouderraad wordt ouderteam en zoekt enthousiaste leden om het team te versterken!

Wie zijn we?

Het ouderteam bestaat uit gemotiveerde ouders die zich op vrijwillige basis inzetten om mee te bouwen aan onze mooie school en zo een warme leefomgeving creëren voor alle kinderen.

Wat doen we?

Van ondersteunen tot organiseren, van informeren tot adviseren: het ouderteam wil de werking van de school zowel praktisch, sociaal als financieel ondersteunen. We organiseren activiteiten voor ouders en kinderen, zetten werkgroepen op rond actuele thema’s en uitdagingen (denk bijvoorbeeld aan verkeersveiligheid of gezonde voeding), zorgen voor helpende handjes hier en daar, en zamelen geld in om terug te investeren in onze school, én in het welzijn van alle kinderen. We willen ook een luisterend oor en spreekbuis zijn voor de ouders om hun ideeën en ervaringen mee te nemen in de werking van de school en van het ouderteam.

Om dit alles te realiseren, komen we geregeld samen (met een hapje en een drankje) om de verschillende thema’s te bespreken en de activiteiten voor te bereiden. Ook de directeur en een afvaardiging van de leerkrachten zijn hierbij aanwezig, een ideaal moment dus om informatie uit te wisselen en suggesties te doen. Naast deze vaste vergaderingen, worden er in functie van bepaalde activiteiten of thema’s ook werkgroepen opgezet. Ook hier kan elke ouder vrijblijvend aan deelnemen.

Wat kan jij doen?

Ben je een denker of een doener, een organisatietalent of een creatieveling, een handige Harry of Henriette? Wat je talent ook is, alle hulp is meer dan welkom! Iedereen kan zijn/haar/hun eigen steentje bijdragen, zo groot of zo klein als je zelf wil.

We lijsten graag enkele opties voor je op:

 • Engageer je voor het ouderteam

Zet je actief in en bepaal mee welke prioriteiten, behoeften en uitdagingen aangepakt moeten worden binnen onze ouderwerking. Uiteraard hopen we dat je zoveel mogelijk vergaderingen kan bijwonen (het is dan ook een gezellige boel), maar we begrijpen even goed dat sommige dagen wat drukker zijn dan anderen.

 • Zet je in voor 1 van de werkgroepen

Vandaag hebben we werkgroepen rond verkeersveiligheid, gezonde voeding en opvang op school. Ben jij gepassioneerd om met 1 van deze thema’s aan de slag te gaan? Laat ons zeker iets weten!

 • Word 1 van onze helpende handjes

Geen tijd om je actief in te zetten, maar wel veel goesting om nu en dan te helpen? We voegen je graag toe aan onze whatsapp-groep ‘Wonderouders: evenementen’. Je kan telkens zelf kiezen of en wanneer je kan helpen.

 • Deel je mening

Heb je een idee voor onze werking? Een opmerking of suggestie voor de school?
Stuur een mailtje naar ouderteam@dewondertuin.be en we bespreken het tijdens 1 van de vergaderingen van het ouderteam.

Doe jij mee?

Kriebelt het bij jou ook om je mee in te zetten voor onze school? Stuur dan snel een mailtje naar ouderteam@dewondertuin.be of spreek één van de leden of leerkrachten aan. Geef zeker aan waarvoor je je graag wil inzetten (ouderteam, 1 van de werkgroepen of helpende handjes) zodat we je de nodige informatie kunnen bezorgen.

We kijken er alvast naar uit er samen een geweldig jaar van te maken!

Het ouderteam

ouderteam@dewondertuin.be

Kalender vergaderingen ouderteam 2023 – 2024

 • Maandag 18/09/2023 20u30
 • Dinsdag 24/10/2023 20u30
 • Donderdag 7/12/2023 20u30
 • Maandag 8/01/2024 20u30
 • Dinsdag 5/03/2024 20u30
 • Donderdag 25/04/2024 20u30
 • Maandag 3/06/2024 20u30

Archief documenten

De verslagen van de ouderraad kan je hier raadplegen (schooljaar 23 – 24):

verslag ouderraad 20230918
verslag ouderraad 20231024
verslag ouderteam 20231207
verslag ouderteam 20240122
verslag ouderteam 20240305
verslag ouderteam 20240525
verslag ouderteam 20240603

Het huishoudelijk reglement van de ouderraad kan je hier vinden: