STRAPdag 2022

De strapdag is de jaarlijkse autoluwe schooldag in Vlaanderen en Brussel die traditioneel doorgaat op vrijdag tijdens de Week van de Mobiliteit. Op deze dag stappen en trappen duizenden leerlingen naar school. De auto blijft aan de kant met een aangename, rustige schoolomgeving tot gevolg. Daarnaast heeft strappen positieve effecten heeft op het fysiek en mentaal welzijn. Kinderen zitten fris en met een betere concentratie in de klas. Bovendien is het goed voor de ontplooiing van kinderen, bevordert het de sociale contacten en draagt het bij tot een beter klimaat.

Deze dag gingen we een fietsparcours doen, werden onze fietsen nagekeken door de gemeenschapswachten en maakten we een wandeling / fietstocht naar de grote markt van Mechelen. Daar wachtte de schepen voor mobiliteit Vicky Vanmarcke ons op.